Klasszik SSD tárhely

Budapesti szerverközpont, fizikai szerverek, állandó rendszergazdai felügyelet
már havi nettó 400 forinttól*

4.800 Ft/Év

ALA​P

 • 500 MB webtárhely
 • 1500 Mb E-mail tárhely
 • 3 db e-mail postafiók
 • SSL/HTTPS
 • Webmail, POP3, IMAP
 • Biztonságos FTP
 • Napi biztonsági mentés
 • Webstatisztika
Rendelés

7.500 Ft/ÉV

DINAMIKUS

 • 1 GB webtárhely
 • 2500 Mb E-mail tárhely
 • 5 db e-mail postafiók
 • 500 MB SQL adatbázis
 • SSL/HTTPS
 • Webmail, POP3, IMAP
 • Biztonságos FTP
 • Napi biztonsági mentés
 • Webstatisztika
rendelés

16.500 Ft/Év

EXTRA

 • 3 GB webtárhely
 • 2500 Mb E-mail tárhely
 • 12 db e-mail postafiók
 • 1000 MB SQL adatbázis
 • SSL/HTTPS
 • Webmail, POP3, IMAP
 • Biztonságos FTP
 • Napi biztonsági mentés
 • Webstatisztika
rendelés
* Az árak a 27% Áfát nem tartalmazzák.

Klasszikus tárhelyekhez
Webmail, PHPMyAdmin, PostfixAdmin

és FTP engedélyező oldal elérése

Ezek az elérhetőségek a többi tárhely csomaghoz nem használhatók.
A hozzáféréseket az ügyfél portálon történő bejelentkezés után elérhető technikai melléklet tartalmazza.

Webmail

Ezen a LINKEN érhető el.

A szokásos levelező funkciókon kívül jelszóváltoztatásra is alkalmas.

PHP myadmin

Ezen a LINKEN érhető el.

MySQL adatbázisok kezelésére, feltöltésére és kidumpolására alkalmas.

Postfix Admin

Ezen a LINKEN
érhető el.
E-mail címek létrehozására, törlésére, átirányítására és jelszavaik cseréjére szolgál.

FTp engedély

Ezen a LINKEN érhető el.
Az FTP elérést az adott eszközre 24 óra időtartamra lehet engedélyezni. Más eszközről nem lehet csatlakozni.

Kérdések, válaszok

Melyik csomagot válasszam?

Az Alap csomag elsősorban képes-szöveges bemutató oldalakhoz ajánlott, amennyiben adatbázis-igénye nincs a weblapnak és elegendő maximum 3 db e-mail postafiók. Adatbázist használ minden Wordpress-, Joomla és egyéb keretrendszer, minden weboldal, amelynek adminisztrációs felülete van.

A Pro- és az Extra csomag már tartalmaz adatbázist, így WordPress- és más portálmotort használó programok is könnyedén telepíthetők ezekre a tárhelyekre. Különbség a 2 csomag között csak a webtárhely és adatbázis (SQL) tárhely méretében, valamint az e-mail postafiókok számában van.

Ha olyan speciális az oldal, hogy egyik csomag sem ideális, akkor a szinte végtelen kombinációs lehetőséget tartalmazó Flexibilis csomagot ajánljuk, amelyben egyenként határozható meg a webtárhely-, az SQL- és az e-mail címek száma is.  

Hogyan szerkeszthetem a domain nevem recordjait?

A klasszik SSD tárhelyeknél a domain név zónáit azt követőn lehet szerkeszteni, ha már a névszerverei webparkosak. A névszerver és a DNS recordok beállítása egyaránt a Domain admin felületen lehetséges, amely a webpark ügyfélkapuján bejelentkezve érhető el.

Hol találom az FTP hozzáférés adatait?

Az FTP hozzáférést, az SQL adatbázis hozzáférését és esetlegesen az e-mail postafiókok adminisztrációjához szükséges postfix admin hozzáférését is a Technikai melléklet tartalmazza.

Ez a WebPark.hu adminisztrációs felületén belépve a tárhelyeim menüből tölthető le az adott tárhely csomag kiválasztását követően.

Hogyan kapcsolódhatok FTP-vel a webtárhelyre?

Az előzőekben leírt technikai melléklet tartalmazza az FTP beállításokat és hozzáféréseket. Az FTP csatlakozás minden esetben kliensprogramokon keresztül lehetséges, ilyen pl. a Total Commander és a FileZilla is.

A kapcsolódás biztonságát a titkosításon túl még egy plusz intézkedés növeli: az FTP engedélyezés

Az FTP engedélyezést minden új kapcsolódás előtt el kell végezni, ha az előző 24 órában az adott eszközről még nem történt csatlakozás. Ezt az FTP csatlakozási felületen a felhasználónevet és egy captcha kódot beírva lehet pár másodperc alatt elvégezni.

Mi az FTP engedélyezés és miért van rá szükség?

Előfordulhat, hogy a weboldal forráskódjához elérést biztosító FTP hozzáférés kémprogramok által a felhasználó gépéről illetéktelen adatbázisokba kerül, ahonnan automatikus feltörési kísérleteket végeznek az erre megírt hacker programok.

Erre korábban már számtalan példát láttunk, ezért betettünk egy plusz védelmet, az FTP engedélyeztetést .

Az FTP engedélyezés egy adott eszközről történő csatlakozást engedélyezi 24 órára, így hiába kerül ki esetleg az FTP hozzáférés, egy gép nem fogja tudni használni azt.

Természetesen számos más feltörés elleni védelem is aktív a szervereinken, így néhány sikertelen csatlakozási kísérlet után egy ideig felfüggesztésre kerül a hozzáférés vagy szintén védelmi okokból proxy hálózaton keresztül nem lehetséges a csatlakozás.

Hogyan kapcsolódhatok az SQL adatbázishoz?

Az SQL adatbázis hozzáférését, az FTP hozzáférést és esetlegesen az e-mail postafiókok adminisztrációjához szükséges postfix admin hozzáférését is a Technikai melléklet tartalmazza.

Ez a WebPark.hu adminisztrációs felületén belépve a tárhelyeim menüből tölthető le az adott tárhely csomag kiválasztását követően.

A technikai melléklet tartalmaz egy közvetlen webes hozzáférést is az SQL adatbázishoz, amely a szerkesztés mellett mentés (dump) és feltöltés funkciókat is tartalmaz - sok egyéb listázási, szűrési és más lehetőség mellett: ez a php MyAdmin felülete.

Hogyan okozhat óriási károkat egy elavult weboldal?

A hacker programok olyan kódrészleteket támadnak, amelyek elterjedtek és biztonsági rést találtak rajtuk. A CMS rendszerek, mint amilyen a WordPress, Drupal, Joomla, több tízmillió weboldal feltörését teszik lehetővé az esetleg nem frissített, biztonsági rést tartalmazó kódrészleteken, modulokon keresztül, ezzel a hackerek elsődleges célpontjai lettek.

Ilyenkor a támadó programok automatikusan települő kártékony és/vagy kémprogramokat tudnak telepíteni az oldalra, amelyek a látogatók gépeit fertőzik meg, megváltoztathatják a weboldal tartalmát, a leggyakrabban viszont egyszerűen tömeges spammelésbe kezdenek az adott oldal nevében, többnyire valamilyen illegális szert vagy tevékenységet reklámozva.

Ilyenkor csak az a kérdés, hogy a böngészők tiltják ki hamarabb ezeket a weboldalakat vagy még időben sikerül a tárhelyszolgáltatónak letiltani őket, majd a honlap tulajdonosa kereshet egy programozót, aki javítja a hibákat, hogy újra lehessen indítani az oldalt. 

A honlap pár napra történő leállítása  ebben a helyzetben a legkisebb kár. A feketelistára kerülés sokkal nagyobb problémákat okozhat, nem beszélve a programozó előkerítésére szánt időről és költségről.

A fenti példák sajnos egyáltalán nem ritkák. Az elavult honlapokat előbb-utóbb szinte biztosan feltörik. A látogatók az ilyen oldalakat joggal kerülik, fenntartásuk csak a problémát halmozza. Ez sem a honlap tulajdonosának, sem az extra veszélyeket és munkákat bevállaló tárhelyszolgáltatónak nem jó.

Egy honlap értelme, célja, hogy bizalmat keltsen, vevőt szerezzen. Ebben segít a honlap karbantartás- és az ahhoz kapcsolódó minden szolgáltatásunk.

E-mail beállítások saját eszközön

Felhasználónév: maga az e-mail cím
Jelszó: az e-mail postafiókhoz tartozó jelszó

Bejövő levelek:
Kiszolgáló: mail.webpark.hu
Kiszolgáló típusa: POP3 vagy IMAP
POP3 port: 995 (kapcsolat biztonsága: SSL/TLS)
POP3 port: 110 (kapcsolat biztonsága: STARTTLS)
IMAP port: 993 (kapcsolat biztonsága: SSL/TLS)
IMAP port: 143 (kapcsolat biztonsága: STARTTLS

POP3 esetében lehetőség van meghatározni a speciális beállításoknál, hogy a már letöltött levelek egy bizonyos idő után törlődjenek a szerverről (a gépen ettől még megmaradnak), így elkerülhető, hogy a postafiók beteljen.

Kimenő levelek(SMTP):
Kiszolgáló: mail.webpark.hu

SMTP port: 465
Kapcsolat biztonsága: SSL/TLS
Hitelesítés: normál jelszó
(Outlooknál: "a kimenő levelek biztonsága SMTP hitelesítést igényel", majd " bejövő levelek kiszolgálójával azonos beállítások használata")